Allt om reseförsäkringar

Jämför reseförsäkring

Jämför reseförsäkring

När du ska teckna en försäkring kan villkoren för försäkringen skilja sig ganska mycket åt beroende på hos vilket bolag du väljer att lägga den. Ofta innehåller försäkringar hos olika bolag relativt likartade ersättningspunkter, men när det kommer till villkor för att ersättning ska utbetalas och nivåer på ersättningarna kan det plötsligt skilja rejält mellan försäkringarna.

När man tecknar en försäkring vill man naturligtvis att den ska vara så heltäckande som möjligt, samtidigt som den betalar ut en god ersättning om olyckan skulle vara framme. Det är också en fördel om den inte är alltför dyr.

För att slippa sitta och jämföra varje försäkringsbolag ett och ett – något som skulle bli ett väldigt stort projekt – kan man istället välja att använda sig av en sida som jämför försäkringar. Det finns flera olika sådana sidor, och dessa är alltid kostnadsfria att använda sig av. Att de inte tar ut någon avgift beror på att de istället får provision direkt från försäkringsbolagen för varje ny kund de lyckas förmedla (Konsumenternas försäkringsbyrå undantaget, de får pengar från staten).

Jämförelsetjänsterna brukar vara väldigt heltäckande och ge god information om de olika försäkringarna. Genom att använda en sådan tjänst blir det också enklare för dig att avgöra vilken försäkring som passar just dina behov bäst.

Jämför via Insplanet

När du jämför försäkringar via Insplanet får du först fylla i väldigt detaljerade uppgifter kring vem eller vad försäkringen ska gälla för. Detta är för att när du skickar in dina uppgifter får du flera offerter tillbaka från olika försäkringsbolag, och för att dessa offerter ska vara så korrekta som möjligt behöver din ansökan vara komplett.

Det viktiga när det gäller reseförsäkring är att jämföra hemförsäkringar då det är i det som du för ett grundskydd för resor. Du bör också jämföra vad som ingår i deras utökade reseskydd (kostar oftast ett par hundra per år, men inkluderar ofta det som resebyrån tar tusenlappar för). Du kan även jämföra de vanligaste andra försäkringarna, så som bilförsäkring, försäkring för övriga fordon, olika boendeförsäkringar, personförsäkringar och dessutom kan du också jämföra företagsförsäkringar.

Har du några frågor eller funderingar har deras kundtjänst generösa öppettider, och du når dem under vardagar mellan kl 08-20 och på helger mellan kl 10-16. De brukar även ringa upp när du fyllt i en offert.

OBS! Insplanet jämför inte alla försäkringsbolag. Fråga dem vilka dem jämfört, och kolla själv priser och villkor hos de övriga stora.

Jämför via Compricer

Också när du jämför via Compricer får du lämna in en väldigt specifik lista över det objekt eller den person du vill jämföra försäkringar för. Du får därefter svar inom 30 sekunder med offerter från olika försäkringsbolag.

Compricer erbjuder jämförelser på försäkringar inom kategorierna person, bostad, fordon, inkomst och husdjur. Även här är det hemförsäkringen som är det viktiga för dina resor.

Så snart du fått offerter på försäkringar har du möjlighet att teckna din försäkring direkt på nätet, och om du skulle ha några funderingar kan du alltid kontakta deras kundservice. Denna har öppet på vardagar mellan klockan 09-16, och på helger har de stängt.

Jämför via Konsumenternas försäkringsbyrå

Konsumenternas har ett lite annorlunda upplägg på sina jämförelser av försäkringar. Här finns en väldigt detaljspecifik jämförelsetjänst där du kan jämföra försäkringar utifrån både poängsättning och innehåll. Hos Konsumenternas får du inte någon offert, istället får du beräkna pris på försäkringen hos det aktuella försäkringsbolaget. Dvs istället för att jämföra pris så jämför du försäkringarnas villkor.

För den som vill ha en god översikt över vad som ingår i olika försäkringar är Konsumenternas ett gott alternativ.

Om du har några funderingar kring innehållet på Konsumenternas hemsida kan du ta kontakt med deras kundservice. Denna har öppet varje vardag mellan kl 09-12, på helger har de stängt.

Jämför reseförsäkring för kreditkort

Att jämföra kreditkortens försäkringsvillkor är lite krångligt. Det finns väldigt många kort att välja bland. En bra start är att kolla vilka villkor som gäller för ditt bankkort du har hos din bank. Jämför sedan med ett eller ett par av de kort som är framtagna för just resor. Kortio har tagit fram en bra lista på kreditkort som passar för just resor. Där står det också i fritext vilka kreditkort som har en bra reseförsäkring inkluderad.